
Çocuklarına aşı yaptırmayan ailelere ceza mı verilecek?
Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Vural son zamanlarda artan aşı karşıtı kampanyaları sert bir dille eleştirdi.
Sabah gazetesinin haberine göre; aşılarda alüminyum kullandığı iddiasının ortaya atıldığı günden beri her geçen gün aşı karşıtı kampanyalar artıyor. Bu tartışmalara değinen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Vural çocuk sağlığının ailelerin kararına bırakılamayacak kadar önemli olduğunu vurguladı. Söz konusu kampanyaların dönüşü olmayan hasarlara neden olabileceğini söyleyen Vural, bu yanlış kararların erken teşhise engel olduğunu söyledi.
Fransa’da aşı yaptırmayan aileler 2 yıl hapis cezası alıyor!
Prof. Dr Vural Türkiye’nin bu konuda gerekli adımları bir an önce atmasını belirtirken, “Fransa'da 11 aşı mecburi hale geldi. Bu aşıları yaptırmayana 2 yıl hapis cezası ve 30 bin euro para cezası var” dedi. Vural, aynı uygulamanın Türkiye’de hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.