
Google'dan “Otomatik Öğrenme Yoğun Program” hizmeti
Google tarafından hazırlanan internet sitesi üzerinden yapay zekaya dayalı otomatik öğrenme kursları verilmeye başlandı.
Aktif olarak sanal sistemlere ve yapay zekaya yatırımları ile adından sık sık söz ettirmeyi başaran Google, yapay zekaya meraklı olan internet kullanıcıları için yeni geliştirdiği kurs sitesi ile hem kendi çalışanlarının, hem internet kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı. “Otomatik Öğrenme Yoğun Program” (MLCC) adı verilen programa göre yapay zeka ile ilgili testler, egzersizler ve testler sunulmaya başlarken, bunun yanında sistemin her isteyen kullanıcı için açık olduğu açıklandı.
Yapay Zeka Yatırımlarını Arttırıyor
Dev şirketlerin en başında bulunan Google, Apple'dan farksız olarak yapay zekaya dayalı olarak programları daha fazla arttırmak istiyor. MLCC ve benzeri programlar kapsamında yapay zekaya ilgiyi daha fazla arttıracak olan şirketin, bu konuda atacak olduğu adımların başarılı olduğu söylenebilir. Şimdiden 18 bin Google çalışanının “Otomatik Öğrenme Yoğun Program” (MLCC) girişi gerçekleştirdiği açıklanırken, sayının her geçen dakika daha fazla arttığı bilinen bir gerçek. Amerika, Japonya ve Güney Kore gibi teknoloji devi ülkelerin bu tür projelere daha fazla ilgi ve destek gösterdikleri, Türkiye'de ise binlerce vatandaşın bu tür sitelere ilgisinin olduğu söylenebilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.